Alkotóelemek

Szállítókapszulák

Az Aerocom szállítókapszula egy tartós, precíziós tervezésű szállítótartály. Az Aerocom által tervezett robusztus, forgó kupakos standard szállítókapszula már több, mint 20 éve bizonyítja a megbízhatóságát. Könnyen kezelhető, és minden alkalmazáshoz megfelelő.

Útváltó berendezés

A váltóberendezések működtetik a csőhálózatban az útelágazásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a szállítókapszulák a legközvetlenebb úton jussanak el a rendeltetési helyükre. Ezek a berendezések teszik lehetővé a többállomásos pneumatikus csőpostarendszerek rugalmas kiépítését

Ventilátor

Az Aerocom pneumatikus csőrendszerei olyan légfúvókat/légszivattyúkat használnak, amelyek nyomást és vákuumot is termelnek. A nyomás és a vákuum határozza meg a szállítókapszula mozgási irányát és sebességét. Ez teszi lehetővé, hogy a szállítókapszulák akár 6-8 m/s sebességel haladjanak.

Szállítócsövek

A PVC szállítócsövek és csőívek nagyon szűk gyártási tűréssel készülnek a méret és a felületi minőség tekintetében is. A csőkötések leginkább ragasztott PVC karmantyúkkal, kis részben pedig oldható rozsdamentes acélkarmantyúkkal kerülnek kialakításra. A PVC cső a preferált anyag a mai alkalmazások 95%-ában. Speciális igények esetén rozsdamentes acél csővezetéket alkalmaznak, a föld alatti szállítócső vezetékeknél pedig a PEHD csővezeték a leggyakoribb megoldás.

Transzfer zónás kialakítás

A többzónás csőposta rendszereknél a zónák közötti átjárást egy úgynevezett transzfer zóna biztosítja, amely speciális zóna nem állomásokat, hanem különböző csőposta zónákat köt össze. Az egyes zónák közötti szállítást a központi vezérlőegység koordinálja.

Linear Coupler

A nagy kapacitású többzónás rendszerek esetében, ahol a transzferzónás megoldás nem elég gyors, a különböző zónák közötti kapcsolatot egy lineáris transzfer egység az ún. Linear Coupler biztosítja. Különböző kialakítású, akár három soros lineáris transzfer egységek állnak rendelkezésre az egyedi igényeknek megfelelően. Az opcionális prioritás funkció lehetővé teszi a sürgős áruk elsőbbségi szállítását.